Ako imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku kakav očekujete. A ako zaista imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku o kakvom niste ni sanjali, onakav kakav je Univerzum planirao za Vas.Povezane teme

Celer i limun smanjuju trigliceride

Cimet i karanfilić protiv triglicerida

Snizite holesterol cimetom i karanfilićem

Crni luk protiv povećane masnoće u krvi

Napitak od heljdinog brašana reguliše masnoću u krvi

Jabuka i laneno sjeme smanjuju holesterol u krvi

Kopriva i šargarepa obaraju povećan holesterol u krvi Kurkuma začin u borbi protiv holesterola

Limun i bijeli luk snižava holesterol

Smanjite trigliceride starim tibetanskim lijekom

Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim policama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2000 godina, a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek.

Pored toga što uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprečava pucanje krvnih sudova a samim tim i izliv krvi), sprečava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, sprečava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Tibetanski recept (bijeli luk i limun)

luk limun trigliceridi narodni lijek

Priprema:
Bijeli luk i limun sa korom, sitno samljeti. Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode, a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smjesu prokuvati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Ovaj lijek uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0,5 dl tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana, a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.

Napomena:
Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana između dvije kure. Nakon izlječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da lijek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primjenjuju samo jednu do dvije kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.Pročitajte još...

Sok od šargarepe protiv angine

Ukusni melem za liječenje čira na želucu

Riješite se zatvora sodom bikarbonom

ornament ornament ornament


© Miro Bižić, Reconnective Healing ® 2013 Design: Nataša