Ako imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku kakav očekujete. A ako zaista imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku o kakvom niste ni sanjali, onakav kakav je Univerzum planirao za Vas.Povezane teme

Finski melem za pročiščavanje štitne žlijezde

Narodni lijek protiv hipertireoze

Vježba za poboljšanje stanja štitne žlijezde

Ovo je čuvena Tibetanska vježba za liječenje štitne žlijezde. Obezbjeđuje povećani dotok krvi u žlijezdu. Zahvaljujući tome, štitna žlijezda se pročišćava.

tibetanska vježba štitna žlijezda narodni lijek

1
Istrljajte dlanove jedan o drugi, da se dobro zagriju. Tople dlanove stavite nježno na štitnu žlijezdu i držite ih tako desetak sekundi.
2
Tri puta uzastopno progutajte pljuvačku ili popijte tri gutljaja vode.
3
Izdahnite vazduh. Dok izdišete, savijte glavu unaprijed i što jače priljubite bradu uz grudi. Držite tako bradu par sekundi bez disanja. Kad počnete da udišete vazduh, dižite bradu prema gore i zabacite glavu na leđa. Zategnite vrat što više. Donju usnu podignite da pređe preko gornje. Ovo radite dok udišete vazduh. U ovom položaju zadržite nekoliko sekundi glavu. Kad počnete da izdišete vazduh, ponovo spustite glavu i priljubite bradu na grudi.
4
Dok vam je brada na grudima polako okrećite glavu nalijevo, pa nadesno ne odvajajući bradu od grudi, tako da pritiskate grudi bočnim stranama brade. Na ovaj način se vrši odlična masaža štitne žlijezde.
5
Ponovo radite kao pod tačkom 1, 2, 3 i 4. Glava se podiže sa udahom vazduha i spušta sa izdahom. I tako u krug (deset puta).

Vježba može da se radi u sjedećem ili stojećem položaju. Treba je raditi redovno i često, jer dovodi do poboljšanja stanja štitne žlijezde. Posebno je korisna kod hipotireoze.

Kao i kod drugih Tibetanskih vježbi, važna je i psihološka komponenta vježbe. Vježbu radite sa ljubavlju prema svom organizmu i oboljeloj štitnoj žlijezdi.Pročitajte još...

Biljna terapija kod šećerne bolesti

Čaj od mirođije blagotvorno djeluje na hemoroide

Bundevino sjeme za poboljšanje stanja prostate – protiv prostatitisa

ornament ornament ornament