Ako imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku kakav očekujete. A ako zaista imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku o kakvom niste ni sanjali, onakav kakav je Univerzum planirao za Vas.


Povezane teme

Cimet za bolji rad jetre i žuči

Bijeli luk i limun liječe hepatitis

Eliksir za čiščenje jetre i limfe

Hajdučka trava liječi jetru

Kopriva i kefir za bolji rad jetre

Lijek za čiščenje jetre

Limun liječi jetru

Ovas za bolji rad jetre

Pašteta koja liječi jetru

Ren liječi žuč i jača imunitet

Lišće rena za pročišćavanje jetre i žuči i liječenje ciroze

1

Mlado lišće rena oprati, prosušiti salvetom i iscjepkati u teglu. Ne sabijati, već napuniti teglu da bude rastresito. Zatim preliti lišće votkom ili 40% alkoholom. Lišće rena treba da bude potpuno prekriveno votkom.

Zatvorite teglu i stavite na dno frižidera. Nakon 7 dana procjedite tečnost i pijte po 1 kašiku 3 puta dnevno, na 30 minuta prije obroka. Za teže oblike bolesti potrebno je 6 ovakvih tegli.

Onima koji ne podnose alkohol savjetuje se sljedeći način uzimaja ovog lijeka:
Sipajte pola čaše proključale vode i u nju uspite jednu kašiku lijeka. Alkohol će ispariti, a kada se voda ohladi, popijte je kao čaj.

Ovaj lijek iz kolekcije Malahova je dragocjen, jer pročišćava jetru od toksina i liječi cirozu. Lijek je vrlo efikasan i za liječenje kamena u žuči.

ren jetra žuč narodni lijek čaj

2

Možete pripremati i čaj od lišća rena na sljedeći način:

Neoštećenu emajliranu šerpu ispunite do polovine lišćem rena. Prelijte lišće hladnom vodom, da bude potpuno prekriveno. Zagrijte šerpu na šporetu do ključanja, pa je skinite sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji 2 sata. Procjedite i pijte po 150 gr, tri puta dnevno, tokom 4 mjeseca.Pročitajte još...

Celer, limun i med protiv artritisa

Čaj od origana protiv epilepsije

Narodni lijek protiv hipertireoze

ornament ornament ornament