Ako imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku kakav očekujete. A ako zaista imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku o kakvom niste ni sanjali, onakav kakav je Univerzum planirao za Vas.Povezane teme

Bijeli luk snižava pritisak

Lijek od bokvice za sniženje krvnog pritiska

Čaj od borovih iglica protiv hipertenzije

Regulišite visok krvni pritisak pomoću crnog luka

Riješite se hipertenzije uz pomoć cvijeta gloga

Ljekoviti koktel protiv visokog krvnog pritiska

Ljutom paprikom snizite pritisak Med i cimet kao dopunski lijek kod hipertenzije

Obloge protiv visokog krvnog pritiska

Ruska tradicionalna medicina - lijek protiv hipertenzije

Kvas od cvekle je veoma koristan, sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i crijeva. Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle sprečava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih „otpada“, otklanja opstipaciju i druge probleme sa crijevima. Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period, koristan je kod ateroskleroze.

Recept I

cvekla brašno šećer grožđe hipertenzija narodni lijek

Svježu opranu cveklu isjeći na kockice ili tanke kriškice i poslagati u čistu teglu. Dodati suvo grožđe, brašno i šecer. Teglu napuniti hladnom prokuvanom vodom i promješati. Pritvoriti plastičnim poklopcem ili još bolje umotati duplom gazom (da kvas „diše“) i ostaviti na toplom mjestu na 6-7 dana da fermentira. Dva puta dnevno mješati sadržaj tegle i po potrebi skidati pjenu. Nakon 7 dana smjesu procjediti kroz gazu i dobićete kvas od cvekle.

Piti po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno prije obroka. Kvas čuvati u frižideru.

Ovu metodu primenjuju ljekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čiščenje jetre, nego i cijelog organizma. I kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Popiti sav kvas i na tome se završava prva kura čiščenja jetre. Napraviti pauzu od 3 mjeseca, zatim ponoviti tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponoviti treći put. Nakon godinu dana jetra će biti potpuno čista!

Poslije prve popijene tegle kvasa pritisak bi se trebao stabilizovati.

Upozorenje:
Prilikom čiščenja mogu krenuti pijesak i sitni kamenčići iz bubrega. Inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

Postoje i kontraindikacije:
Kvas nije preporučljiv za one koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija ljekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.

Recept II

cvekla brašno šećer grožđe hipertenzija narodni lijek

U tglu od litra stavie sitno narezanu ili izrendanu cveklu. Dodajte šećer i malo soli, na vrhu noža. Dodajte i dva parčeta ražanog hljeba. Sve prelite sa vodom koja je proključala, pa ohlađena na sobnu temperaturu. Poklopite dvostrukom gazom i ostavite na toplom mjestu. Poslije tri dana kvas je gotov.

Pijte po tri čaše dnevno, 15 dana. Zatim napravite pauzu od tri mjeseca, pa ponovo napravite kvas. Ovaj kvas čisti vaš organizam. Utiče na regulisanje vašeg krvnog pritiska, na bolji rad bubrega, na opšte stanje zdravlja.Pročitajte još...

Đumbir protiv povraćanja

Tinktura od ruzmarina liječi hipotenziju

Crni luk u mlijeku će vas osloboditi od glista

ornament ornament ornament