Ako imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku kakav očekujete. A ako zaista imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku o kakvom niste ni sanjali, onakav kakav je Univerzum planirao za Vas.Povezane teme

Najljući neprijatelj masnih naslaga koji topi najupornije masti

Napitak za mršavljenje

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem

Mlijeko-čaj

U prokuvano i ohlađeno mlijeko do 70˚C (ovo je važno – mlijeko ne smije da bude toplo, nego vruće) dodati zeleni čaj. Poklopiti i ostaviti da odstoji 20 minuta. Poslije procjediti i piti u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata.

mlijeko i čaj

Čaj sa mlijekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mlijeka, a mlijeko ublažava efekte kofeina.

U međuvremenu piti negaziranu vodu, najmanje 2 litra na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad se ne osjeća, jer mlijekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlekočajem) najviše je popularna među onima koji žele da smršaju i poslije održavaju svoju težinu u normali. Mlijekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Za jedan dan dijete sa mlijekom i zelenim čajem može se izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

Dijetu sa mlijekočajem preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

Kontraindikacije:
netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i žučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog ljekara.Pročitajte još...

Bijelim lukom protiv bradavica

Kod hemoroida piti čaj od koprive

Med i cimet ublažavaju probavne smetnje

ornament ornament ornament