Ako imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku kakav očekujete. A ako zaista imate sreće, Vaše liječenje će doći u obliku o kakvom niste ni sanjali, onakav kakav je Univerzum planirao za Vas.Povezane teme

Čaj koji izbacuje pijesak i djelimično rastvara kamenje u bubrezima

Da lakše izađe kamen iz bubrega

Kvas od cvekle za jačanje bubrega i regulisanje krvnog pritiska

Laneno sjeme pogodno za bubrege

Peršun liječi bubrege

Proso je pogodan kod liječenja bubrega

Ruski eliksir protiv upale bubrega - pielonefritisa Smokve su korisne protiv pjeska u bubrezima

Avicenina ljekovita smjesa za bubrege

Sok od svježih jabuka

I

Iskoristite sezonu jabuka da se oporavite od kamena u bubregu ili žuči:

Tri dana se ne uzima nikakva hrana, samo se pije sok od jabuka. Jabuke moraju biti svježe, kao i sok napravljen od njih. Prošlogodišnji rod jabuke ili pasterizovani sok ne vrijedi.

sok jabuka bubreg narodni lijek

Sok piti od 8 ujutro do 20 sati uveče, na sljedeći način:

Trećeg dana u 8 sati popiti 2 čaše soka, a poslije pola sata popiti ½ čaše kvalitetnog maslinovog ulja (ili dobro prečišćenog suncokretovog) i odmah zatim još čašu soka sa vodom (pola – pola).

Već kroz sat-dva počeće da se sa mokraćom izbacuje pijesak i sitni kamenčići. Nekada se oni rastvaaraju (urati, fosfati) pa izlaze u vidu zelenkaste guste tečnosti. U to vrijeme dobro je primjeniti toplu kupku i ležati.

Poslije nekoliko nedjelja, radi kontrole, se može ponoviti procedura – kura.

Vidjećete koliko ćete se bolje, lakše i zdravije osjećati. Zaboravićete na bolove u bubrezima, jetri i žučnoj kesi, a ostali organi biće podmlađeni i počeće da rade punom parom. To ne znači da treba da se odreknete umjerene dijete.

Iz ishrane izostaviti prženo, slano i ljuto.

II

Ako nema svježih jabuka, treba držati strogu dijetu. Nemojte ništa jesti, potrebno je gladovanje po 1 dan svakih nekoliko dana. Za to vrijeme dnevno treba piti 10 – 12 čaša vrele vode sa sokom od 1 limuna u svakoj čaši. Tome se može dodati i 3 čaše svježeg soka od šargarepe, cvekle i krastavca.

sok dijeta bubreg narodni lijek

Već drugog dana se mogu pojaviti bolovi i grčevi. Ne brini te!!! To počinju izlaziti kamenčići i pijesak. Kroz nedjelju dana ponoviti proceduru. Poslije druge kure nastupa ozdravljenje. Zadugo ćete se, ako ne i zauvijek riješiti bolesti.

Za vrijeme gladovanja i bolesti jetre piti samo sok od šargarepe, celera i peršuna. Ili ½ čaše rasola ili soka od kupusa pomiješanog sa istom količinom soka od svježeg paradajza. Ovaj sok upotrebljavati duže vrijeme i efekat je iznenađujući.Pročitajte još...

Izliječite ciste na jajniku rusomačom Liječenje čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu alojom Zeleni čaj i šargarepa za uklanjanje akni

ornament ornament ornament